IRODÁNKRÓL

2018. július 16. napjával a Sárospatak Város Rendelőintézetében, Sárospatak, Comenius u. 20. szám alatt létrehoztuk a Sárospataki Egészségfejlesztési Irodát a Sárospataki járás lakosai részére annak érdekében, hogy egészségtudatosságukat formáljuk, fokozzuk, egészségi állapotuk és életminőségük javuló tendenciát mutasson. Irodánk működtetését az EFOP-1.8.19-17-2017-00025 azonosítószámú pályázatnak köszönhetjük.

Ezúton szeretnénk bemutatni irodánk munkatársait, szakembereit.

MUNKATÁRSAINK, SZAKEMBEREINK

PANDÁK-BONDÁR BIANKA

EFI VEZETŐ


Bia 2020. júliusa óta Irodánk vezetője. Végzettségét tekintve rekreációszervezés- és egészségfejlesztés szakon, egészségfejlesztés specializáción végzett a Testnevelési Egyetemen. 2016 óta foglalkozik edzősködéssel, mint aerobik edző, személyi edző, életmód tanácsadó. Korábban versenyszerűen ugrókötelezett és tanított gyerekeket erre a sportágra. 2021-ben kommunikáció- és médiatudomány szakon, marketing-PR specializáción végzett a Metropolitan Egyetemen. Folyamatosan fejleszti magát az egészségfejlesztés területén, illetve az edzősködés területén is számos továbbképzést végzett már el.


"Hiszem, hogy egészségünk az alapja mindennek. Ha testileg és lelkileg is jól vagyunk, akkor élvezzük az életet. A megfelelő táplálkozás, a rendszeres testmozgás, a stabil lelki-mentális jóllét, a jó emberi kapcsolatok, mind-mind alappillérei az egészségünknek. Egészségünkre érdemes úgy tekinteni, mint egy kertre. Ha elvetünk egy magot és gondozzuk, figyelünk rá minden nap, akkor előbb-utóbb egy gyönyörű növényt fogunk kapni. Ha viszont elhanyagoljuk, akkor legfeljebb gazos lesz a kertünk. Minden apró lépés, amit ma megteszünk hosszútávon támogatja testünket, az egészségünket."

Mottója: Az egészség nem minden, de egészség nélkül minden semmi."

HUTKAI-BÁRTFAI JUDIT

MENTÁLIS EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI VEZETŐ


Judit 2018. júliusától, azaz Irodánk indulásától látja el az Iroda  mentális egészségfejlesztési vezetői feladatait. Végzettsége szerint általános szociális munkás, szakterülete a komplex család- és gyermekvédelem. Korábban hátrányos helyzetű csoportokkal foglalkozott, munkaügyi területen.

"Nagyon fontosnak tartom felhívni a figyelmet arra, milyen meghatározó szerepet játszik mentális jólétünk egészségi állapotunk alakulásában. Munkám során azt tapasztalom hogy a legtöbben nem tudnak kellő hangsúlyt fektetni erre a területre, ami abból fakad, hogy az emberek nehezen találnak módot, alkalmat rá vagy nincsenek kellő ismereteik  a témában. Célunk, hogy a mentális egészséget támogató programjainkkal megmutassuk, mindnyájan képesek  vagyunk rá, hogy akár nap mint nap tegyünk lelki egyensúlyunkért."

Mottója:  A lelki egészség nem valami olyasmi, amit készen kap, vagy amire rátalál az ember. Sokkal inkább valami olyasmi, amit meg kell teremtenünk magunkban.

HANUDERNÉ TAMASKA TÜNDE

EFI MENTÁLIS MUNKATÁRS


Tünde Egészségfejlesztési Irodánk munkatársa, okleveles pszichológus, klinikai és mentálhigiéniai felnőtt szakpszichológus, jelenleg a Sárospatak Város Rendelőintézet pszichológusa. 20 éve dolgozik pszichológusként.
A rendelőintézeti tevékenységén kívül több korosztály számára tartott már különböző témákban életvezetési előadásokat, relaxációs, stresszkezelő csoportokat.

"Munkám során alapvetőnek tartom az értő figyelmet, az elfogadó légkör megteremtését. A hozzám forduló, engem segítőjüknek elfogadó kliensekkel való közös munkán túl célomnak tartom minél több emberhez eljuttatni a pszichológia eszközeit a lelki egészség támogatása, visszanyerése céljából. Fő mottóm az öngondoskodás erősítése, ezekhez is nagyon fontos és hasznos közegnek érzem az Egészségfejlesztési irodánkat."

Mottó: "Semmi sem idegen tőlem, ami emberi- sem magamban, sem másban."

EGYEDNÉ TÓTH HAJNALKA

EFI MENTÁLIS MUNKATÁRS


Hajnalka végzettségét tekintve óvodapedagógus. Közel 20 éve foglalkozik gyerekekkel. Óvónőként kezdte pályafutását, majd a gyermekvédelmi alapellátásban gyermekjóléti munkatársként dolgozott, Jelenleg a gyermekvédelmi szakellátásban nevelőszülői tanácsadó. Emellett egészségfejlesztő mentálhigiénikus. Irodánkban kiemelt feladata az életvezetési tanácsadás, melyre mindenkit vár sok szeretettel.

"Az EFI psziché csoportba havonta posztot írok és előadást tartok aktuális témával kapcsolatosan. A csapat szuper, könnyen befogadtak, elfogadtak. Vezetőink elkötelezettek, jó kommunikációs és szervezőkészséggel rendelkeznek. A hangulat baráti, a munkánk sokoldalú, különböző korosztályokkal foglalkozunk. Szívesen megyek Nyugdíjas klubokba, közösségekbe, ahol mentálhigiénés beszélgetésekbe veszek részt. Tetszik, hogy nem csak elméletben, de gyakorlatban is az egészségünk megőrzését, védelmét hirdetjük, egészségügyi szűréseket, mozgással, táplálkozással kapcsolatos programokat szervezünk, klubfoglalkozásokat tartunk. A járványügyi korlátozások miatt teljesen új feladatokkal ismerkedtem meg, az online felületen is kipróbálhatom magam. Hálás feladat olyan munkát végezni, amelynek fő feladata a gyermekek, felnőttek, idősek egészségének megőrzése, és védelme" (Hajni)

Mottója: Egészségünk nagy kincs, vigyázzunk rá!

SZABÓ MIKLÓSNÉ

EFI MUNKATÁRS


Márti diplomás ápoló, pszichiátriai- mentálhigiénés szakot végzett, Irodánk egészségfejlesztési munkatársa. Az egészségügy és szociális területen közel 40 éves tapasztalattal rendelkezik. Az egészségügyi vizsgabizottság elnöki pozícióját is betöltötte, továbbá 2000-től különböző életmódváltást elősegítő klubokat és csoportfoglalkozásokat vezet és tart. Irodánk diabetes és szív- és érrendszeri életmód klubjának vezetője.


Az egészségügyi szakellátás több területén szerzett szakmai gyakorlatot:

  • felnőtt pszichiátria, gyermek pszichiátria, gyermek pulmonológia, nappali infúziós terápia.
  • részt vett több felnőtt oktatásban, mentori munkát végzett, pályakezdő fiatalok munkába állását segítette
  • ápolónők vizsgáztatásában, vizsgaelnöki feladatok ellátásában vesz részt
  • kollégiumi ápolónői feladatokat is ellát

"Fontos számomra és úttörő feladatnak tekintem az emberek egészségtudatos magatartásának biztosítását, hozzásegítve az egészséges életvitelhez" (Márti)

Mottója: Ép testben, ép lélek. A legfőbb érték az egészség.

UJLAKI JOLÁN

EFI MUNKATÁRS


Jojó jelenleg az Sárospataki Központi Háziorvosi Ügyelet vezetőasszisztense. Végzettsége szerint OKJ-s ápoló. Az egészségügy területén 2003 óta aktívan és jelenleg is tevékenykedik, mint szakápoló. 


"Fontosnak tartom a prevenciót, illetve felhívni a lakosság figyelmét a betegségek megelőzésének módszereire, illetve a szűrővizsgálatok jelentőségére.

Mottó: Egy problémákkal teli világban, légy a megoldás!"

PANDÁK JUDIT

SZAKMAI KÖZREMŰKÖDŐ


Judit 1986-ban végzett dietetikusként. Jelentős szakmai tapasztalattal rendelkezik. A Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházban dolgozott 24 évig, dietetikusként a belgyógyászaton , majd élelmezésvezetőként, később pedig vezető dietetikusként. Jelenleg a Mudrány étterem élelmezésvezetője. Főállása mellett folyamatosan részt vesz irodánk munkájában is.


"Munkámat nagy odafigyeléssel végzem, szeretek segíteni az embereknek, mindig nagy örömmel tölt el , ha siker koronázza munkámat."

Mottója: Kezdj el úgy táplálkozni mintha az életed múlna rajta, mert pontosan ez a helyzet az életed múlik rajta.

Legyél te az első, aki értesül az újdonságokról!

Iratkozz fel hírlevelünkre!