2024-ES PROGRAMJAINK

Irodánk széleskörű egészségfejlesztéssel kapcsolatos programokban működik közre, illetve valósít meg 2018 óta.

Ezen az oldalon találhatóak állandó programjaink, melyre várunk minden sárospataki járásban élő és/vagy dolgozó lakost!

Aktuális programjaink

Diabetes és szív-és érrendszeri életmód klub

Irodánkban havi rendszerességgel diabétesz és szív-és érrendszeri klubot működtetünk. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy foglalkozzunk a vezető krónikus betegségekkel.

"Gyermekek mentális egészségének megőrzéséért" együttműködés

A programunk célja, hogy széles körű partneri együttműködést hozzon létre olyan a járásunkban élő szakemberekkel, szakértőkkel, döntés hozókkal, szülőkkel, közösségi szereplőkkel.

Közösségi szolgálat teljesítése

Szeretettel várjuk azoknak a fiataloknak a jelentkezését, akiknek fontos az egészséges életmód és szívesen részt vennének olyan programok kivitelezésében, melynek célja a járási lakosság egészségtudatosságának növelése.

Senior átmozgató torna

64 év és feletti korosztálynak szóló átmozgató gerinctorna.

Péntekenként 10 órától előzetes jelentkezéssel!

Gerinctorna

18-64 év közötti korosztálynak szóló gerinctorna, kiemelten az ülőmunkát végzők számára.

Szerdánként 17:30-tól előzetes jelentkezéssel!

Funkcionális alakformáló

18-64 év közötti korosztálynak szóló zenére végzett aerobik erősítő edzés.

Hétfőnként 17:30-tól előzetes jelentkezéssel!

Lelki egészség programsorozat

6 alkalmas tréningek (csoportfoglalkozások) indulnak az alábbi témakörökben:

Kiégés megelőzés, stresszkezelés, érzelmi jóllét, önismeret

Előzetes bejelentkezéssel!

Következő csoport tervezett indulása: 2024. tavasz

STOP dohányzás!

Dohányzás leszokást támogató 6 alkalmas programsorozat.

Előzetes bejelentkezéssel!

Következő csoport tervezett indulása: 2024. tavasz

"A depresszió és az öngyilkosság jeleinek korai felismerése és megoldási lehetőségei" tréning

A Sárospataki Járási Egészségügyi és Szociális Ellátó Rendszerében Dolgozók Részére

"Anti-függőségek" kockázatcsökkentő tréning

Az alkohol (és az egyéb (gyógy)szer, illetve viselkedéses) függőségek kockázatának csökkentése.

Előzetes bejelentkezéssel!

Következő csoport tervezett indulása: 2024. tavasz

Pajzsmirigybetegek egymásért edukációs programsorozat

Gyógyszerészi gondozási program, melyet negyedévente rendezünk meg.

Előzetes bejelentkezéssel!

Következő alkalom:
2024.06.20. 16:30

HAMAROSAN...

Izgatottan készülünk a 2024-as évre, melyet szeretnénk a tavalyi évhez hasonlóan tartalmas programokkal megtölteni. Bővebb információt itt a honlapunkon, illetve hivatalos Facebook oldalunkon találhattok.

Iratkozz fel induló programjainkra!

Amennyiben érdekel egy-egy programunk és nem szeretnél lemaradni, töltsd ki az alábbi űrlapot, így minden információt, aktualitást megkapsz induló programjainkkal kapcsolatosan!

Diabetes és szív-és érrendszeri életmód klub

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy foglalkozzunk a vezető krónikus betegségekkel. Amellett, hogy igyekszünk felhívni a figyelmet ezen betegségek megelőzési módszereire, szeretnénk támogatni a már ezekben a betegségekben szenvedő lakosokat és hozzátartozóikat.

Irodánkban havi rendszerességgel diabétesz és szív- és érrendszeri életmódklubot működtetünk. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy foglalkozzunk a vezető krónikus betegségekkel. Amellett, hogy igyekszünk felhívni a figyelmet ezen betegségek megelőzési módszereire, szeretnénk támogatni a már ezekben a betegségekben szenvedő lakosokat és hozzátartozóikat.

A klubfoglalkozások alkalmával információkat nyújtunk, tanácsokat adunk betegségükkel kapcsolatban, mellyel megelőzhetjük állapotromlásukat, illetve a különböző szövődmények kialakulását. Ezen felül lehetőséget teremtünk a betegek közötti beszélgetésre, tapasztalatcserére.

A klub vezetője: Szabó Miklósné, diplomás ápoló

Foglalj időpontot a következő alkalomra!

Kérdésed van? Írj nekünk!

"Gyermekek mentális egészségének megőrzéséért" együttműködés

A programunk célja, hogy széles körű partneri együttműködést hozzunk létre olyan a járásunkban élő szakemberekkel, szakértőkkel, döntéshozókkal, szülőkkel, közösségi szereplőkkel, akiknek fontos a gyermekek egészsége, ezzel kapcsolatban elhivatottságot érez, és szívesen részt venne egy gyermekek egészségét támogató helyi egészségprogram kialakításában.

Irodánk 2021-ben kiválasztásra került, hogy részt vegyen a Nemzeti Egészségmegőrző Központ Nonprofit Kft. (NEK), az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) és a World Health Organization (WHO) közös projektjében.

A gyermekek egészségének javítását célzó partneri együttműködés projektje (GYEK) 5 kiválasztott járásban tervezett a gyermekek egészségi állapotának javítására irányuló komplex, azaz széleskörű részvételen alapuló, sokrétű, az egészségmagatartásra és az egészséget meghatározó egyéb tényezőkre egyaránt ható programot.


A programunk célja, hogy széles körű partneri együttműködést hozzunk létre és működtessünk olyan a járásunkban élő szakemberekkel, szakértőkkel, döntéshozókkal, szülőkkel, közösségi szereplőkkel, akiknek fontos a gyermekek egészsége, ezzel kapcsolatban elhivatottságot érez, és szívesen részt venne egy gyermekek egészségét támogató helyi egészségprogram kialakításában.

Érdekel a partneri együttműködésünk?

Amennyiben szeretnél bővebb tájékoztatást kapni, információt az aktuális partneri találkozókról, előrehaladásról jelentkezz!

Közösségi szolgálat teljesítése

Sok szeretettel várjuk azoknak a fiataloknak a jelentkezését, akiknek fontos az egészséges életmód és szívesen részt vennének olyan programok kivitelezésében, melynek célja a járási lakosság egészségtudatosságának növelése.

Irodánkban lehetőséget biztosítunk a diákoknak közösségi szolgálatuk teljesítésére. Sok szeretettel várjuk azoknak a fiataloknak a jelentkezését, akiknek fontos az egészséges életmód és szívesen részt vennének olyan programok kivitelezésében, melynek célja a járási lakosság egészségtudatosságának növelése.

Amiben részt vehetsz nálunk:

  • Közreműködés online és offline rendezvényeinken, egészségnapokon
  • Programszervezés, rendezvényszervezés
  • Facebook posztok, videók készítése
  • Marketingfeladatok
  • Kommunikációs feladatok
  • Adminisztrációs feladatok

Jelentkezz közösségi szolgálat teljesítésére!

Testmozgásos programjaink

Testmozgásos programjaink a Sárospatak Város Rendelőintézetének alagsorában, a tornateremben zajlanak, melyre széleskörű programot állítottunk össze 18 éves kortól egészen 64+ életkorig.

Senior átmozgató torna

64 év és feletti korosztálynak szóló átmozgató gerinctorna.

Péntekenként 10 órától előzetes jelentkezéssel!

Időpontfoglalás: efi.booked4.us

Funkcionális alakformáló

18-64 év közötti korosztálynak szóló zenére végzett aerobik erősítő edzés.

Hétfőnként 17:30-tól előzetes jelentkezéssel!

Időpontfoglalás: efi.booked4.us

Gerinctorna

18-64 év közötti korosztálynak szóló gerinctorna, kiemelten az ülőmunkát végzők számára.

Szerdánként 17:30 órától előzetes jelentkezéssel!

Időpontfoglalás: efi.booked4.us

Kérdésed van? Írj nekünk!

STOP! dohányzás

Dohányzás leszokást támogató csoport segítő szakemberekkel!


Régóta érlelődik benned a gondolat, hogy búcsút intesz káros szenvedélyednek? Nehezen teszed meg az első lépést? Úgy érzed közösségben, szakember segítségével könnyebben sikerülne?

Tervezett csoportindítás: 2024. tavasz

  • A foglalkozás kiscsoportos (5-6 fő)
  • A foglalkozás időtartama: 6 alkalmas

Amennyiben felkeltettük érdeklődésedet, várjuk jelentkezésed az alábbi űrlap kitöltésével.

Jelentkezésed után egy személyes találkozóra kerül sor, ahol feltérképezzük dohányzási szokásaidat, függőséged mértékét, motivációdat, mielőtt megkezdjük a csoportos munkát.

Jelentkezz!

Anti-rágódás életkészség tréning

6 alkalmas tréning (csoportfoglalkozás), ami a rágódás, aggodalmaskodás, katasztrofizáló gondolkodás megismerésével és kezelésével foglalkozik.

A 6 alkalmas tréning (csoportfoglalkozás) a rágódás, aggodalmaskodás, katasztrofizáló gondolkodás megismerésével és kezelésével foglalkozik. Ezek a gondolkodási folyamatok, jellemzők a krónikus és visszatérő szorongásos és depresszív állapotok fennmaradásában és (újra) jelentkezésében meghatározó szerepet játszhatnak (hatékony gyógyszeres kezelés mellett is akár). Klinikai tünetek és panaszok jelenléte nélkül is ezek a gondolkodási jellemzők jelentősen hozzájárulhatnak a pszichés distressz kialakulásához és fennmaradásához.

Bizonyítottan hatékony módszereket fogunk tanulni, amik az aktív együttműködés és a rendszeres otthoni gyakorlás során jelentős változást tudnak előidézni a gondolkodásmódunkban és a hangulatunkban. 

Amennyiben úgy érzed téged is hatalmába tud keríteni ez a negatív gondolkodási spirál és szeretnél változtatni rajta, jelentkezz bátran, hiszen ezzel minőségi változást érhetsz el a mindennapjaidban!

A tréning pontos időpontjáról még tájékoztatunk benneteket. Ha érdeklődsz a programunk iránt jelentkezz az alábbi űrlap kitöltésével vagy az efiiroda@spvri.hu e-mail címen vagy a 06-20/529-8154-es telefonszámon!

A tréning a Sárospatak Járás lakossága számára elérhető és INGYENES!

Jelentkezz!

A depresszió és az öngyilkosság jeleinek korai felismerése és megoldási lehetőségei

A Sárospataki Járási Egészségügyi és Szociális Ellátó Rendszerében Dolgozók Részére

Hazánkban az öngyilkossági kísérletek és a befejezett öngyilkosságok, csökkenő mértékük ellenére is komoly egészségügyi problémát jelentenek. Férfiaknál és nőknél is az európai átlag kétszeresét jelzik az adatok.

A szuicid veszélyt nem könnyű felismerni, mégis az egészségügyi és szociális ellátórendszerben dolgozók szerepe a legjelentősebb, egyrészt mivel nagyon sok esetben ők találkoznak megelőzően az öngyilkosságot elkövetőkkel, másrészt a pszichés eltérések kiszűrésével nő a beavatkozás lehetősége. Információik bővítése a depresszió és szorongásos zavarok felismerésére és kezelésére az öngyilkosság megelőzésének hatékony módszere, amely javítja ezen betegségek ellátási színvonalát és az öngyilkossággal kapcsolatos attitűdöt is.

A lelki egészség világnapjához kapcsolódva 2024 őszén is a Sárospatak Város Rendelőintézetben működő Egészségfejlesztési Iroda interaktív tréninggel várja a Sárospatak Járás egészségügyi és szociális ellátó rendszerében dolgozókat: "A depresszió és az öngyilkosság jeleinek korai felismerése és megoldási lehetőségei " témakörben.

  • Hogyan néz ki a szuicid prevenció a közösségi ellátásban?
  • A beavatkozás lehetséges fajtái, a krízisintervenció és a probléma megoldó modell bemutatása.

Ha érdeklődsz a programunk iránt jelentkezz az alábbi űrlap kitöltésével vagy az efiiroda@spvri.hu e-mail címen vagy a 06-20/529-8154-es telefonszámon!

A tréning a Sárospatak Járás lakossága számára elérhető és INGYENES!

Jelentkezz!

Anti-függőségek kockázatcsökkentő tréning

Az alkohol (és az egyéb (gyógy)szer, illetve viselkedéses) függőségek kockázatának csökkentése.

Az alkohol (és az egyéb (gyógy)szer, illetve viselkedéses) függőségek kialakulása mindig egy sok összetevős folyamat, és több lépcsőfokon keresztül válunk függővé. A függővé válás egyik legfontosabb kockázati tényezője az, ha az adott szert vagy tevékenységet érzelmeink vagy indulataink szabályozására, érzelmi szükségleteink helyettesítő kielégítésére használjuk.

 
Ezért tudjuk a kockázatot csökkenteni olyan érzelemszabályozási módszerek tanulásával és mindennapi használatba állításával, amik lehet, hogy hiányoznak a megküzdési repertoárunkból, vagy egyéb nehezítő körülmények miatt nem alkalmazzuk őket. A folyamat bizonyos pontjáig még megelőző jelleggel be tudunk avatkozni.

Ezért szervezünk egy 6 alkalmas tréninget, amire várjuk az érdeklődő és nyitott jelentkezőket! Tréningünk a Sárospatak Járás területén élők és dolgozók számára elérhető és INGYENES!

Jelentkezz!