EFOP-1.8.19-17-2017-00025

2023-AS PROGRAMJAINK

Irodánk széleskörű egészségfejlesztéssel kapcsolatos programokban működik közre, illetve valósít meg 2018 óta.

Ezen az oldalon találhatóak állandó programjaink, melyre várunk minden sárospataki járásban élő és/vagy dolgozó lakost!

Aktuális programjaink

Diabetes és szív-és érrendszeri életmód klub

Irodánkban havi rendszerességgel diabétesz és szív-és érrendszeri klubot működtetünk. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy foglalkozzunk a vezető krónikus betegségekkel.

"Gyermekek mentális egészségének megőrzéséért" együttműködés

A programunk célja, hogy széles körű partneri együttműködést hozzon létre olyan a járásunkban élő szakemberekkel, szakértőkkel, döntés hozókkal, szülőkkel, közösségi szereplőkkel.

Közösségi szolgálat teljesítése

Szeretettel várjuk azoknak a fiataloknak a jelentkezését, akiknek fontos az egészséges életmód és szívesen részt vennének olyan programok kivitelezésében, melynek célja a járási lakosság egészségtudatosságának növelése.

Senior átmozgató torna

64 év és feletti korosztálynak szóló átmozgató gerinctorna.

Szerdánként 10 órától előzetes jelentkezéssel!

Gerinctorna

18-64 év közötti korosztálynak szóló gerinctorna, kiemelten az ülőmunkát végzők számára.

Csütörtökönként 17 órától előzetes jelentkezéssel!

Alakformáló torna

18-64 év közötti korosztálynak szóló zenére végzett aerobik erősítő edzés.

Keddenként 17 órától előzetes jelentkezéssel!

Anti-rágódás életkészség tréning

6 alkalmas tréning (csoportfoglalkozás) a rágódás, aggodalmaskodás, katasztrofizáló gondolkodás megismerésével és kezelésével foglalkozik.

Előzetes bejelentkezéssel!

Következő csoport tervezett indulása: 2023. február

Vízi torna

64 év és feletti korosztálynak szóló vízi torna foglalkozás.

JELENLEG NEM ELÉRHETŐ!

STOP dohányzás!

Dohányzás leszokást támogató 6 alkalmas programsorozat.

Előzetes bejelentkezéssel!

Következő csoport tervezett indulása: 2023. január vége

HAMAROSAN...

Izgatottan készülünk a 2023-as évre, melyet szeretnénk a tavalyi évhez hasonlóan tartalmas programokkal megtölteni. Bővebb információt itt a honlapunkon, illetve hivatalos Facebook oldalunkon találhattok.

Iratkozz fel induló programjainkra!

Amennyiben érdekel egy-egy programunk és nem szeretnél lemaradni, töltsd ki az alábbi űrlapot, így minden információt, aktualitást megkapsz induló programjainkkal kapcsolatosan!

Diabetes és szív-és érrendszeri életmód klub

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy foglalkozzunk a vezető krónikus betegségekkel. Amellett, hogy igyekszünk felhívni a figyelmet ezen betegségek megelőzési módszereire, szeretnénk támogatni a már ezekben a betegségekben szenvedő lakosokat és hozzátartozóikat.

Irodánkban havi rendszerességgel diabétesz és szív- és érrendszeri életmódklubot működtetünk. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy foglalkozzunk a vezető krónikus betegségekkel. Amellett, hogy igyekszünk felhívni a figyelmet ezen betegségek megelőzési módszereire, szeretnénk támogatni a már ezekben a betegségekben szenvedő lakosokat és hozzátartozóikat.

A klubfoglalkozások alkalmával információkat nyújtunk, tanácsokat adunk betegségükkel kapcsolatban, mellyel megelőzhetjük állapotromlásukat, illetve a különböző szövődmények kialakulását. Ezen felül lehetőséget teremtünk a betegek közötti beszélgetésre, tapasztalatcserére.

A klub vezetője: Szabó Miklósné, diplomás ápoló

Foglalj időpontot a következő alkalomra!

Kérdésed van? Írj nekünk!

"Gyermekek mentális egészségének megőrzéséért" együttműködés

A programunk célja, hogy széles körű partneri együttműködést hozzunk létre olyan a járásunkban élő szakemberekkel, szakértőkkel, döntéshozókkal, szülőkkel, közösségi szereplőkkel, akiknek fontos a gyermekek egészsége, ezzel kapcsolatban elhivatottságot érez, és szívesen részt venne egy gyermekek egészségét támogató helyi egészségprogram kialakításában.

Irodánk 2021-ben kiválasztásra került, hogy részt vegyen a Nemzeti Egészségmegőrző Központ Nonprofit Kft. (NEK), az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) és a World Health Organization (WHO) közös projektjében.

A gyermekek egészségének javítását célzó partneri együttműködés projektje (GYEK) 5 kiválasztott járásban tervezett a gyermekek egészségi állapotának javítására irányuló komplex, azaz széleskörű részvételen alapuló, sokrétű, az egészségmagatartásra és az egészséget meghatározó egyéb tényezőkre egyaránt ható programot.


A programunk célja, hogy széles körű partneri együttműködést hozzunk létre és működtessünk olyan a járásunkban élő szakemberekkel, szakértőkkel, döntéshozókkal, szülőkkel, közösségi szereplőkkel, akiknek fontos a gyermekek egészsége, ezzel kapcsolatban elhivatottságot érez, és szívesen részt venne egy gyermekek egészségét támogató helyi egészségprogram kialakításában.

Érdekel a partneri együttműködésünk?

Amennyiben szeretnél bővebb tájékoztatást kapni, információt az aktuális partneri találkozókról, előrehaladásról jelentkezz!

Közösségi szolgálat teljesítése

Sok szeretettel várjuk azoknak a fiataloknak a jelentkezését, akiknek fontos az egészséges életmód és szívesen részt vennének olyan programok kivitelezésében, melynek célja a járási lakosság egészségtudatosságának növelése.

Irodánkban lehetőséget biztosítunk a diákoknak közösségi szolgálatuk teljesítésére. Sok szeretettel várjuk azoknak a fiataloknak a jelentkezését, akiknek fontos az egészséges életmód és szívesen részt vennének olyan programok kivitelezésében, melynek célja a járási lakosság egészségtudatosságának növelése.

Amiben részt vehetsz nálunk:

  • Közreműködés online és offline rendezvényeinken, egészségnapokon
  • Programszervezés, rendezvényszervezés
  • Facebook posztok, videók készítése
  • Marketingfeladatok
  • Kommunikációs feladatok
  • Adminisztrációs feladatok

Jelentkezz közösségi szolgálat teljesítésére!

Testmozgásos programjaink

Testmozgásos programjaink a Sárospatak Város Rendelőintézetének alagsorában, a tornateremben zajlanak, melyre széleskörű programot állítottunk össze 18 éves kortól egészen 64+ életkorig.

Senior átmozgató torna

64 év és feletti korosztálynak szóló átmozgató gerinctorna.

Szerdánként 10 órától előzetes jelentkezéssel!

Időpontfoglalás: efi.booked4.us

Alakformáló torna

18-64 év közötti korosztálynak szóló zenére végzett aerobik erősítő edzés.

Keddenként 17 órától előzetes jelentkezéssel!

Időpontfoglalás: efi.booked4.us

Gerinctorna

18-64 év közötti korosztálynak szóló gerinctorna, kiemelten az ülőmunkát végzők számára.

Csütörtökönként 17 órától előzetes jelentkezéssel!

Időpontfoglalás: efi.booked4.us

Vízi torna

64 év feletti korosztálynak szóló átmozgató vízi torna foglalkozás.

JELENLEG NEM ELÉRHETŐ!

Időpontfoglalás: efi.booked4.us

Kérdésed van? Írj nekünk!

STOP! dohányzás

Dohányzás leszokást támogató csoport segítő szakemberekkel!


Régóta érlelődik benned a gondolat, hogy búcsút intesz káros szenvedélyednek? Nehezen teszed meg az első lépést? Úgy érzed közösségben, szakember segítségével könnyebben sikerülne?

Tervezett csoportindítás: 2023. január vége

  • A foglalkozás kiscsoportos (5-6 fő)
  • A foglalkozás időtartama: 6 alkalmas

Amennyiben felkeltettük érdeklődésedet, várjuk jelentkezésed az alábbi űrlap kitöltésével.

Jelentkezésed után egy személyes találkozóra kerül sor, ahol feltérképezzük dohányzási szokásaidat, függőséged mértékét, motivációdat, mielőtt megkezdjük a csoportos munkát.

Jelentkezz!

Anti-rágódás életkészség tréning

6 alkalmas tréning (csoportfoglalkozás), ami a rágódás, aggodalmaskodás, katasztrofizáló gondolkodás megismerésével és kezelésével foglalkozik.

A 6 alkalmas tréning (csoportfoglalkozás) a rágódás, aggodalmaskodás, katasztrofizáló gondolkodás megismerésével és kezelésével foglalkozik. Ezek a gondolkodási folyamatok, jellemzők a krónikus és visszatérő szorongásos és depresszív állapotok fennmaradásában és (újra) jelentkezésében meghatározó szerepet játszhatnak (hatékony gyógyszeres kezelés mellett is akár). Klinikai tünetek és panaszok jelenléte nélkül is ezek a gondolkodási jellemzők jelentősen hozzájárulhatnak a pszichés distressz kialakulásához és fennmaradásához.

Bizonyítottan hatékony módszereket fogunk tanulni, amik az aktív együttműködés és a rendszeres otthoni gyakorlás során jelentős változást tudnak előidézni a gondolkodásmódunkban és a hangulatunkban. 

Amennyiben úgy érzed téged is hatalmába tud keríteni ez a negatív gondolkodási spirál és szeretnél változtatni rajta, jelentkezz bátran, hiszen ezzel minőségi változást érhetsz el a mindennapjaidban!

A tréning pontos időpontjáról még tájékoztatunk benneteket. Ha érdeklődsz a programunk iránt jelentkezz az alábbi űrlap kitöltésével vagy az efiiroda@spvri.hu e-mail címen vagy a 06-20/529-8154-es telefonszámon!

A tréning a Sárospatak Járás lakossága számára elérhető és INGYENES!

Jelentkezz!